Katwijks duin en strand

6 jul

Het geeft telkens een apart gevoel wanneer men zijn vroegere woonplaats weer bezoekt. Zo was het ook vanochtend de 6e juli toen ik weer Alphen aan den Rijn binnenreed, waar ik van 1991 tot 2000 gewoond en gewerkt heb. Deze vrije maandagochtend leek me geschikt om de plantjes te verzorgen op de urnentuin waar men ouders hun laatste rustplek gevonden hebben. Daarna zette ik koers naar het ook al die jaren vertrouwde Katwijk aan Zee, met name de Zuiderboulevard. Vanaf de parkeerplaats (gratis ca. 300 meter voor de boulevard) start u de wandeling richting Wassenaarse Slag (eerst groen daarna rode paaltjes). Het duingebied met zijn watertjes, de resten van de Atlantic wal, het natuurschoon, de vele watervogels blijven iedereen trekken. De lucht was heerlijk en al genietend arriveerde ik bij het strandpaviljoen bij Wassenaarse Slag (ca. 3 km.). Vandaar uit kan men verder naar Wassenaar. De donkere wolken boven me waarschuwden voor de nodige neerslag. Gelukkig bleef het bij een paar druppels en de wind droogde alles snel op. Ik kan een ieder adviseren om daarna over het Noordzeestrand terug te lopen naar Katwijk en de zeelucht diep op te snuiven. Aan het eind zult u ook flinke trek hebben van alle belevenissen en de frisse lucht. Als tip geef ik u een kwaliteits fast-food-restaurant: "De Mosselaar"nabij het witte kerkje van Katwijk. Katwijkstrand060702009Wassenaarkatwijk_06072009  Katwijk_06072009

Advertentie

Eén reactie naar “Katwijks duin en strand”

  1. Annabelle 7 juli 2009 bij 19:24 #

    Wat een mooie foto’s! Ik loop graag een keertje mee! Groetjes.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: