Waar nog rust heerst – Duinreservaat Noord-Holland

29 jun

De temperaturen in het binnenland bereikten vandaag een subtropische hoogte. Daarom besloot ik om de verkoeling van de kust te gaan opzoeken. Vanuit Amersfoort de trein naar Castricum, Noord-Holland met één overstap te Amsterdam. Het is een ideale manier van reizen, met een NS-reductiekaart komt de reis op x80 12,80 retour, geen parkeerproblemen en relaí een boekje lezen. Op Stationnetje Castricum vindt u een Kiosk waar de NS-tocht "Noord-Hollands duinreservaat" te verkrijgen is samen met de Toegangskaart van het Waterleidinggebied (x80 1,50 verplicht). De cappucino van deze Kiosk leek meer op een koffie-verkeerd, maar dat mocht de pret niet drukken. Al snel loopt de wandelaar door het prachtige duingebied. De tocht is goed gemarkeerd met wit-rode bordjes.

De tocht eindigt op de Boulevard of strand van Egmond aan Zee. Goed gebruind keerde ik tevreden huiswaarts. Het is een aanrader voor wandelaars die van bos, duin en strand houden. Let wel bij aankomst op de mini-bussen van Connexxion, die op de boulevard rijden. Vooral als u gewend bent dat een grote streekbus voor komt rijden. TIp: neem buurtbus 408 naar Station Heiloo terug.Dsc00694

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: