Dashorsterpad

12 aug

Dit is één van mijn favoriete tochten. Dashorsterpad Deze tocht van ca. 12,5 kilometer heb ik in de nazomer van 2006 gelopen en was toen al verbaasd over de afwisselende landschappen. Er zijn zelfs plekjes die u aan het twijfelen kunnen brengen of u in Nederland wandelt vanwege de stilte. De historische landbouwbedrijven langs de route herinneren eraan dat u zich middenin de Gelderse Vallei bevindt. Het is er bijzonder gastvrij, de boer of boerin begroet u met enthousiasme en ik heb een paar keer gezien dat de koffie en thee klaar staan in de thermoskan langs de weg met stoeltjes erbij! Laat dan wel een vrijwilige gift achter voor zoveel gastvrijheid. Het zijn deze mensen die hard werken om onze zuivel vlees en graanproducten op tafel te krijgen. Onderweg kunt u echte verse roomboter kopen, al zal dat moeilijk meenemen zijn op een warme dag. U begint de route bij Hotel-Restaurant Schimmel op de weg Woudenberg-Scherpenzeel, waar u de auto parkeert of met bus 80 arriveert. Valleikanaal De route kunt u downloaden op: Dashorsterpad. De folders zijn verkrijgbaar bij VVV’s o.a. Woudenberg, Maarn, Leusden, Scherpenzeel. Veel wandelgenot!Dashorsterweg (en klik op de plaatjes om te vergroten)Grebbelinie_wberg_2 Grebbelinie_woudenberg_4 Groot_vlastuin_1 Haarseveld Hoeve_de_haar Hoeve_groot_romselaar Landgoed_scherpenzeel Langs_dashorsterweg Op_weg_dashorst2 Op_weg_naar_dashorst1

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: