Van Zuylestein via Amerongen naar Elst “Ronde de Dom 3”

22 aug

Vandaag heb ik de tocht hervat vanaf de parkeerplaats bij Zuylestein, vanaf de N225, rechtsaf op de rotonde r.Eck en Wiel, direct 100m. na de rotonde parkeren op de smalle strook net voor de bebouwde kom van Amerongen. Amerongen005 Volg de Utrechtse straatweg met de karakteristieke huizen, de ietwat vage geel/blauwe route, let op de monumentale panden Amerongen003in het centrum van Amerongen.(klik op de plaatjes om te vergroten) Een blik in de etalage van ‘het Hartenhuis’ geeft een nostalgisch gevoel. Amerongen002 Amerongen004_1 De route volgen tot aan de tabaksschuren Amerongen006 bij Herberg Amerongen007 den Rooden Leeuw aan de Drostestraat. Geniet van het uitzicht vanaf de Lekdijk. Van hieruit kunt het ‘Laarzenpad’ lopen, de naam zegt al genoeg! Meer info: VVV Amerongen. Tegenover de herberg de Rijnsteeg (asfaltweg) oplopen met aan uw linkerhand de kasteelgracht van Huis Amerongen. Volg steeds de gemarkeerde route rond het kasteel met uitzicht op de weilanden van de Amerongse Bovenpolder aan de rechterhand. (Wandelen in dat gebied is mogelijk van 1 oktober tot 1 april vanwege het broedseizoen is het buiten die periode gesloten). Het uitzicht is er niet minder om! Amerongen008 Amerongen009 Na het kasteel slaat u rechts het eerste zandpad in (paaltje met wit-rode aanduiding van de LAW). Het zicht op Amerongen en zijn hoge kerk is indrukwekkend. Bij huis Zandvoort rechts het pad inslaan, uiterst rechts volgen het gebied van de Amerongse Bovenpolder. Dit pad dat smaller wordt met een paar wildrasters volgen tot de molen in Elst in zicht is. Amerongen016_edited_1 Horeca: ’t Pannenkoekenrestaurant (op maandag gesloten). In Elst kunt u bus 50 nemen terug naar Amerongen, halte Galak, naar de parkeerplaats lopen ca 2 minuten. Terugwandelen vanuit Elst is mogelijk paralel aan de N225 tot de Amerongse berg en de sportvelden.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: