Kaapse bossen en Ruiterberg

6 aug

Zondag 4 augustus is deze tocht geselecteerd en van harte aanbevolen.

Op de weg van Maarn naar Doorn (vanuit Utrecht: in Doorn N227 richting Maarn; vanuit Amersfoort Maarn N227 richting Doorn, inrit Helenaheuvel/Kaapse bossen links van de weg) is de Helenaheuvel een mooi startpunt voor een wandeltochtje door de Kaapse bossen. Chxe2let Helenaheuvel heeft een gezellig Doorn_helenaheuveltheerestaurant met uitzicht op de heidevallei boven Doorn. http://www.helenaheuvel.nl/contact.htm

Van daar uit de rode route (Bosroute) wandelen tot de parkeerplaats aan de N225, dan de (smalle) geasfalteerde weg Maarsbergseweg 600 m. volgen tot een vijfsprong. Hier rechtsaf de lichtgroene aanduiding volgen naar recreatieterrein Het Doornse Gat, de lichtgroene streep-aanduiding volgen over de Ruiterberg tot we weer terugkeren bij de vijfsprong van de heenweg vanuit noordelijke richting. Rechts slaat u daar het ruiterpad in waar u na ca. 500 m. de Rode route weer treft aan de 30 m. hoge uitzichttoren. Vanaf de toren schitterend panorama over de omgeving. Verder de rode route die u terugvoert naar de Helenaheuvel.

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: