Klompenpaden

28 jul

Vandaag was het aardig droog weer, zelfs met de wind was het aangenaam om op pad te gaan. Een echte aanrader is het lopen op één van de afgelopen jaren bewegwijzerde ‘Klompenpaden’. Nee, de klompen kunt u thuislaten. De benaming wijst op het doorkruisen van landweggetjes, vaak over oude tractor- en verbindingspaadjes, tussen boerderijen, Dsc00497 soms over het erf en zelfs over een heuse akker. Ik raad u dan ook aan om goede waterdichte wandelschoenen of laarzen aan te rekken. Het is er soms modderachtig vanwege de vele regen. Vanuit Scherpenzeel begint het Broekerpad, ongeveer 5 kilometer dat aansluit op de Grebbelinie bij Woudenberg op het ‘Oudenhorsterpad’. Beide paden heb ik enkele malen gelopen en steeds weer raak ik onder de indruk van de vergezichten over de Gelderse Vallei. Laten we wel de landgoederen en privéterreinen respecteren waar u van de eigenaar gastvrij gebruik van mag maken! Er wordt helaas nogal eens misbruik van gemaakt. Respecteer de natuur als wandelaar en houdt u ook de honden aan de lijn. Hieronder wat plaatjes van de omgeving (klik op de foto voor groter beeld):

Dsc00495_1 Huis Scherpenzeel Dsc00498 Valleikanaal/Lunterse BeekDsc00499 de ‘TOP’ met mooie picknickplaatsDsc00500 Dsc00501 Klik hier voor de volledige route van het Broekerpad

Advertentie

Eén reactie naar “Klompenpaden”

  1. zara zenia 2 juli 2013 bij 09:48 #

    Zondag 30 juni heb ik deze route gelopen en ondanks dat ik geen koffie of thee ben tegen gekomen (wel een paar aardige en behulpzame bewoners aan wie we voor de zekerheid naar de weg gevraagd hebben) , heb ik de route ervaren als mooi en rustig en afwisselend met bos, weiland en riviertje. De paadjes waren meestal smal maar vaak net breed genoeg om met z’n tweeën naast elkaar te lopen. Echt genieten: in en van de natuur.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: