Van Doorn naar Leersum “Rond de Dom”(1)

23 jul

Als doorgewinterd wandelaar trek je van het huidige weertype niet teveel aan, al probeer je wel tijdens de droge periode op pad te gaan. Zo gezegd, zo gedaan. Vanochtend besloot ik vanuit Huis Doorn een gedeelte van de onlangs geopende wandeltocht ‘Rond de Dom’ tot Leersum te verkennen. We lopen deze tocht met u in gedeeltes, u kunt natuurlijk alle tochten aan elkaar koppelen. Adviezen e tips zijn van harte welkom!

Nog geen vijf minuten van het startpunt werd ik aangesproken door een Belgisch paar die me vroegen waar ze Huis Doorn konden vinden. We raakten in gesprek over de keizer die daar een heenkomen had gekregen van de Nederlandse regering na zijn vlucht uit Duitsland, waarom Duitse aristocraten de Oranjes het hof kwamen maken vanwege de belangen van de Duitse industrie om de Nederlandse koloniën enzovoort. Na het uitwisselen van visitekaartje en e-mailadres zetten wij

ieder in eigen richting de tocht voort. “Nog plesante dag, tot genoegen..” Rond 3 uur werden de druppels wat groter en zette ik de pas erinx85 Het kopje koffie bij terugkeer in Doorn na afloop smaakte extra lekker. Het tochtje kan ik u aanraden: aan de ene kant de Utrechtse Heuvelrug en de andere kant de uitgestrekte weilanden van de veen en moerasgronden boven Wijk bij Duurstede. Volgend keer meer over de streek zelf.

In de bossen bij Leersum komt u ten zuiden van de N225 door Landgoed De Wuildeman en Dartheide. Volg steeds de rood-witte aanduiding van de LAW tot aan de Bremweg. Op de Broekhuizerlaan sluit deze tocht verder aan op (2). Wilt u terug per bus vanuit Leersum wandel dan vanaf de Bremweg de Broekhuizerlaan tot de rotonde aan het begin van Leersum (ca. 1 km) waar u bij de Donderberg bus 50 neemt (halfuurdienst van maandag t/m zaterdag, zondag uurdienst) naar Doorn.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: