Geheim over de grens

5 jan

De Grafschaft Benheim kent een uitgebreid netwerk aan wandelwegen dat ‘Grafschafter Spurensuche’ heet. Bijna 400 km dwars door de groene Grafschaft BentheimDe bewegwijzering sluit netjes aan bij het Nederlandse Keuzepuntensysteem. Onderdeel is ook een echte wandelklassieker – de 80 km van langeafstandswandeling ‘Podragristenpad’, deels over Nederlandse grond. Genoemd naar drie avonturiers uit Coevorden die aan jicht leden, Podagra in hun reisverslag. Ze liepen in 1843 helemaal naar het verre Bad Bentheim, toen al befaamd om zijn heilzame, mineraalrijke bronnen.

Lees verder over het geheim

20171008_122753 (800x450)

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: