Aside

Het Heetveld en de Treek

13 jan

Zondag 12 januari. Verslag van Wandelclub Woudenberg/Zeist. Vandaag stond het grensgebied van (zuid)Leusden en Woudenberg, het Landgoed Den Treek, op het programma.  

De afwisselende wandeling voerde ons clubje na een kopje koffie of thee langs de gekanaliseerde Grift en Landgoed Geerestein.  Daarna ging de tocht verder over een stukje verharde weg en later hoofdzakelijk over mulle bos- en heide- en ruiterpaden.  Het eerste deel voerde over het oude boerenlandschap van het Heetveld en het schilderachtige Treekermeertje. Vervolgens wandelde de groep over bospaden naar de twee grafheuvels en het nabij gelegen recreatieterrein ,,Het Treekerpunt’’. De terugweg voerde ons door naaldbos en dicht bij huize Den Treek, door aantrekkelijk parkbos.

Het was een zonnige, zachte wintermiddag waarvan de wandelaars genoten van dit mooie natuurgebied.  De versnaperingen in Theehuis Eldorado en het gezellig samenzijn maakten de dag compleet.  Tevreden keerde iedereen huiswaarts.

Voor een volledige routebeschrijving bij interesse kunt u de webmaster mailen.

De wandeling is eventueel te starten vanaf de parkeerplaats bij Huize Den Treek. Rustpunt indien gewenst is het Pannenkoeken restaurant Bergzicht aan de Doornseweg.AfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeelding

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: