Van Maashorst naar Ravenstein

2 okt

   OLYMPUS DIGITAL CAMERA  OLYMPUS DIGITAL CAMERA  

Zondag 29 september 2013. Het was een zomerse dag die de aanduiding van ‘Indian Summer’ dragen mocht. Het was weer tijd om eens energie op te laden in de uitgestrekte natuur van de Noord-Brabantse provincie. Deze keer viel het oog op het gebied De Maashorst ten oosten van Oss, bereikbaar met de auto via Nijmegen vanuit Herpen en Schaijk. Per trein reist u tot NS-station Oss en bus 96 naar het beginpunt Schaijkseweg in Herpen.

Provinciaal Landschap De Maashorst is het grootste aaneengesloten natuurgebied van Noord-Brabant, omgeven door de gemeenten Bernheze, Uden, Landerd en Oss. Een verrassend natuur- en cultuurlandschap met prachtige bossen en heidevelden, stuifduinen, vennen, weiden en kronkelbeekjes. Vanaf Paviljoen de Kriekeput (met restaurant, speelweide en zwembad) starten de wandelingen van korte tot langere afstanden. Ook het provinciaal wandelnetwerk helpt d.m.v. cijfers om het gebied te doorkruisen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De Kriekeput

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Het tweede deel van de zonnige middag had ik ingeruimd voor een bezoekje aan het stadje Ravenstein aan de Maas. Ravenstein is een vestingstad met circa 3500 inwoners aan de Maas, gesticht in 1360. Het stadje heeft overblijfselen van de stadswal en diverse monumenten, o.a. de Garnizoenskerk, Sint Luciakerk (barok), de Sint-.Josephkapel (neogotiek), Leerlooiershuisje, raadhuis, stadstuin en rondelen. Het is goed toeven in dit gezellige stadje. U kunt er 2 wandeltochten maken: de stadswal en de poëzie route met teksten van bekende en minder bekende dichters. Vanaf de stadswal is een prachtig vergezicht over het historisch centrum en over de Maas.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA  OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERAInformatie over de Maashorst

Over het pittoreske stadje Ravenstein

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: