Over de hop en de klomp in de Meijerij – Schijndel

28 apr

Zondag 14 april – De Wandelsportvereniging ‘Alico’ aangesloten bij de KNBLO organiseerde op deze nog steeds te koude dag een tocht door het buitengebied van Schijndel. Van een gemeenschap die leefde van landbouw, verbouwing van hop en de fabricage van klompen is het dorp uitgegroeid samen met het nabijgelegen Veghel tot een gebied met talloze industrieën. Ondanks de veranderingen bleef veel van het Peelse landschap behouden. U kunt er hele mooie tochten maken door het  natuurgebied Wijboschbroek en Vlagheide. Er zijn een groot aantal monumenten te bewonderen.

Op deze dag had ik gekozen om me bij de start aan te melden voor de 20 km. Vanuit ’s Hertogenbosch is Schijndel (in het plaatselijke Brabants Skèndel) goed bereikbaar met de bus. Onderweg is het schitterend gelegen kasteel Heeswijk een bijzondere rustplek. In de nabijgelegen tuin staat een monument ter nagedachtenis van de Engelse militairen die hier strijd geleverd hebben in 1945 voor de bevrijding van dit deel van Brabant.

Kasteel Heeswijk

Kasteel Heeswijk

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kasteel Heeswijk

Kasteel Heeswijk

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: