Amerongen Tabaksmuseum

16 apr

Het Tabaksteeltmuseum is in 1984 geopend als Historisch Museum Amerongen met als hoofdthema ‘Tabaksteelt’. In 2009 is het museum, na een grondige restauratie van de tabaksschuur waarin het is gevestigd, geheel heringericht als Tabaksteeltmuseum. Het Tabaksteeltmuseum Amerongen laat het verleden van de tabaksteelt in Amerongen en omgeving herleven. Openingstijden: Dagelijks 13:00 – 17:00 uur Maandag gesloten.

Tabaksbladroute
Sinds 2011 loopt er een nieuwe toeristische wandelroute door het oude dorp van Amerongen langs diverse historische plekken als de ‘Napoleonhuisjes’ en Kasteel Amerongen, maar ook langs de diverse galeries en ateliers die het dorp rijk is.

naast het museum tabakscultuur

Museum: http://www.tabaksteeltmuseum.nl/

 

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: