Rhenen en Elsterberg in lentetooi

20 mrt

Het prille lentezonnetje scheen vanochtend over de Heuvelrug. Het was dé gelegenheid om de jaren geleden gemaakte NS-tocht vanuit Rhenen via de Grebbeberg en Elsterberg deze keer geheel te lopen. De totale lengte is 17,5 kilometer over grotendeels stijgende en dalende bospaden met prachtige vergezichten. Vooral het gedeelte over de Buurtsche Berg met uitzicht op Veenendaal is beslist de moeite waard! Vlak na de start op Station Rhenen geniet men al van het uitzicht op de Gelderse Vallei. Met grote voldoening streek ik neer op de hier en daar aanwezige bankjes. Na 2 uur bevond ik mij in Boswachterij Amerongse Berg, waar volop werkzaamheden plaatsvinden om de heide zijn oorspronkelijke oerplaats terug te geven. Het zogenaamde Egelmeer zag ook vandaag talloze bezoekers, fietsers, honden en wandelaars. Toch kon ik geheel een met de natuur in alle rust genieten van bos, heide en dieren. Onderweg werd ik begroet door een vrolijk kwetterend koolmeesje, op de achtergrond begeleid door een actieve specht.

De tocht begint u vanaf Station Rhenen en eindigt u opo Station Veenendaal-West. Onderweg zijn geen horeca-gelegenheden, dus neem vooral mondvoorraad en drinken mee. Kijk op de site van EropUit voor de route: http://www.eropuit.nl/uitje/id/1000006/wandelen/ElsterbergNSwandeltocht175km/ Elsterberg_3

Advertentie

Eén reactie naar “Rhenen en Elsterberg in lentetooi”

 1. Ben 21 maart 2010 bij 11:08 #

  In gedachten mee gewandeld.Was
  fantastisch.
  Voor mij persoonlijk een in memoriam.
  Ik vermoed dat je me wel begrijpt.

  Ben.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: