Van Ede naar Wageningen Belmonte NS wandeltocht

22 mrt

Zaterdagochtend 21 maart 2009. (Klik op de plaatjes voor grotere weergave).

Een stralende zonnestraal scheen naar binnen in de huiskamer van mijn appartement. Een uitnodiging om vandaag eens flink de benen te strekken voor een tocht door de natuur. Het was al weer een tijdje geleden dat ik een NS-tocht gemaakt had. Op de site Eropuit.nl vond ik een route vanaf station Ede-Wageningen. Om tijd te winnen nam ik de auto tot dit station, nadat ik thuis de route uitgeprint had. U kunt de route gratis downloaden en printen. De route vanaf station Ede-Wageningen heet ‘Belmonte-Belmonte_nstocht006route’ (belmonte, mooie berg dus), genoemd naar dat deel van de Wageningse berg waar zich het Arboretum op het voormalig landgoed bevindt.
De wandeling voerde langs ‘Celtic Fields’,  archeologische opgravingen van akkers uit de IJzertijd en ook diverse grafheuvels. Het weer zat mee zodat er nogal wat wandelaars op pad waren. Onderweg was er gelegenheid om even op adem te komen bij o.a. het NIVON (natuurvriendenhuis) en de Belmonte_nstocht003tentoonstelling  van Afrikaanse kunst op landgoed Quadenoord (vrije toegang). Imponerend werd de wandeling langs de Belmonte_nstocht001beroemde ‘sprengen’, in de 16e en 17e eeuw gegraven beekjes voor drinkwater en aandrijving van watermolens ed. op de Veluwe. 
Het mooiste gedeelte van de route vond ik het uitzicht vanaf Belmonte, de Wageningse berg op de uiterwaarden en rivierenlandschap van de Lek.Belmonte_nstocht005
Totale lengte is 16 kilometer.In Wageningen is te bezichtigen: Museum De Casteelse Poort (geschiedenis van Wageningen). Vanaf busstation Wageningen ben ik voldaan teruggereisd naar vertrekpunt station Ede-Wageningen. Het busstation is niet ver van hotel ‘De Wereld’, waar de Duitsers de overgave getekend hebben in mei 1945.

De gehele beschrijving die u kunt downloaden, is te vinden op: Er op Uit

Advertentie

2 Reacties naar “Van Ede naar Wageningen Belmonte NS wandeltocht”

  1. Ben 23 maart 2009 bij 07:25 #

    Ben jaloers en denk aan goede tijden.

    Groet,

    Ben.

Trackbacks/Pingbacks

  1. Van Ede naar Wageningen Belmonte (2) | Wandeltips - 12 mei 2013

    […] Het verslag van de eerder gelopen tocht kunt u teruglezen op: https://wandeltips.com/2009/03/22/van-ede-naar-wageningen-belmonte-ns-wandeltocht/ […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: