Actuele situatie grensregio

23 nov

Ook hier in Duitsland zijn sinds 2 november 2020 de Corona maatregelen weer flink aangescherpt. Dit houdt vooralsnog in dat alle horecagelegenheden gesloten zijn en ook pretparken, musea, dierentuinen en theaters in ieder geval tot 1 december 2020 de deuren moeten sluiten. Evenementen zoals de grote kerstmarkten vinden helaas niet plaats!
Tevens is de, op 3 oktober ingegane, reiswaarschuwing voor een bezoek aan de Duitse grensregio’s en de rest van Duitsland nog steeds van kracht. Vanuit Nederland zijn alleen noodzakelijke reizen toegestaan. Helaas zitten vakanties er dus nu even niet in, maar via de mail en social media Facebook blijf ik je zeker informeren en inspireren! De aan Noord- en Oost-Nederland grenzende deelstaat Nedersaksen maakt een uitzondering voor grensverkeer ook. Nederlanders mogen de grens over, als ze niet langer dan 24 uur blijven. Hopelijk is een langer bezoek aan de mooie grensregio’s binnenkort weer mogelijk!

Vakantiegangers vertellen: Hermannsweg in september

Wandelen op de Hermannsweg

De Hermannsweg, of Hermannshöhen wordt gezien als één van de mooiste bergwandelingen van Duitsland.
De totale route is 226 km lang en brengt je over de glooiende heuvels van het Teutoburger Wald. De wandeling kent verschillende stijgingen en dalingen. Onderweg kun je daardoor regelmatig genieten van een weids uitzicht over het landschap.
Door de vele opstappunten is het makkelijk om de route in delen te wandelen. Blogster Ivonne liep op een zonnige dag een deel van deze prachtige route.https://www.grensbelevenis.nl/de-hermannsweg-in-september/

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: