Ga op pad!

30 mrt

Beste wandelaars,
Er bestaan nogal wat misverstanden over maatregelen van de overheid. ´´Blijf binnen´´ is er zo een. Wandelen is niet verboden. Dat kan ook niet! Het nogal draconische inperkingsbeleid heeft de grens eigenlijk al overschreden. Het is juist belangrijk om buitensporten wandelen, fietsen en hardlopen te blijven beoefenen. De frisse lentelucht is goed voor je longen. Binnen blijven is tegennatuurlijk en ongezond. Een van mijn wandelmaatjes is verpleegkundige en wijst daarop om fit te blijven. Afgelopen vrijdag hebben we samen de Vechte bij Emlichheim 5 km gevolgd en we zijn langs de andere zijde teruggewandeld.

De suggestie om volledig binnen te blijven is gebaseerd op angst, niet op overheidsbeleid. Is het gezond als je dagen binnen blijft zitten? Al dat beeldscherm staren schreeuwt om afwisseling met frisse lucht buiten. Maak een wandeling van tenmiste 1 uur of meer en zet die ziekmakende berichtgeving over virussen uit je hoofd! De hysterie berichtgeving vanuit de media maken de mensen angstig en ziek!


Totdat de mediahype voorbij is wil ik iedereen vooral prettige wandelingen toewensen. Ga op pad met een medewandelaar en geniet van de natuur!

Het Hondenven is een meertje gelegen ten westen van Tubbergen, Twente. Het meer is waarschijnlijk ontstaan als een pingoruïne of ijskernheuvel. Het omliggende natuurgebied Het Hondeven van 64 hectare ligt tussen Harbrinkhoek, Geesteren en Tubbergen.

Afbeeldingsresultaat voor tubbergen wandelen

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: