Hof Espelo Enschede

29 jul

Het was vandaag na dagenlange extreme hitte aangenaam om een wandeling te maken door de mooie natuur. Voordat ik een bezoek bracht aan de Zuidkamp op de voormalige Vliegbasis Twente had ik het landgoed Hof Espelo en het naast gelegen gebied De Wildernis op het oog. Op dit eeuwenoude kleinschalige Twentse landgoed zie je hoe mooi natuur en cultuur met elkaar verweven kunnen zijn. Oude lanen leiden je langs bloeiende akkers en grazige weilanden. De Eschbeek slingert door het landgoed en wordt omzoomt door zeer oud loofbos. De oude boerderijen vertellen ieder hun eigen oude verhaal en liggen als parels in het Twentse landschap. Nog zichtbare restanten uit de Tweede Wereldoorlog liggen er stil en verlaten bij. Je kunt genieten van een kopje koffie of thee in het bezoekerscentrum in het oude Koetshuis. De startplaats is te bereiken aan de Weerseloseweg 259, 7522 PS Enschede. Er zijn diverse gemarkeerde wandel- en fietspaden.

meer informatie over het Koetshuis en het landgoedmeer informatie over het Koetshuis en het landgoed

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: