Van Boxtel naar Diplodocus

21 sep

Zondag 20 september.

20150920_134032[1]

De Dommel bij Boxtel-Noord

Het was weer eens tijd geworden om  een tochtje te lopen door het Brabantse land.  Uit het boekje van ANWB “Noord-Brabant 30 wandelingen” koos ik voor deze mooie najaarsdag Boxtel uit. Boxtel is per trein te bereiken en omdat ik nog een ‘Vrije-keuze-dag” van NS had, kwam dit goed uit. U loopt hier door het stroomdalgebied van de Dommel. De afstand is 12,5 km en goed te lopen in 3 uur.

20150920_143712[1]

St.Michielsgestel

Vanaf het station naar het beginpunt moet 2,5 km extra gerekend worden. Er rijdt wel buurtbus 23 naar beginpunt ‘De Ketting’.  Het is een bijzonder mooi  natuurgebied. Onderweg zijn bezienswaardigheden o.a. de historische Genenbergmolen (koren) , erkend als rijksmonument en als pauze het centrum van St.Michielsgestel met de Oude Toren.  In Noord-Brabant zijn de wandelroutes verbonden via knooppunten. In het boekje zijn de punten goed te volgen.

‘Diplodicus’ duidt op het Oertijdmuseum De Groene Poort, waar men een verzameling van het onderzoek van de geologen kan vinden.  Daarbij ontbreken de replica’s en skeletten niet. Voor deze keer heb ik ze gelaten voor wat ze zijn. Voldaan van de wandeling en picknick reisde ik terug.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: