Maasheggen – van Jan Boc’s Mera naar ’t Keieschietersriek

15 sep

Zondagochtend 14 september 2014. De ‘Vrije Keuzedag’ van NS bracht me op het idee om vandaag naar Boxmeer te reizen. Vanaf Station Boxmeer start de wandeltocht door het unieke cultuurlandschap langs de Maas naar Vierlingsbeek.

Karakteristiek voor de Maasheggen is dat het landschap is verdeeld in een groot aantal kleine percelen die van elkaar zijn gescheiden door meidoorn- en sleedoornheggen. De hagen werden in vroeger tijden aangelegd als natuurlijke barrière  om het vee te hoeden. Ze zijn een waar paradijs voor o.a. vogels en insecten.  De fauna zorgt voor een natuurlijk evenwicht en bescherming van de landbouwgronden.

Onderweg vindt u achtereenvolgens het Weijerpark, Kasteel van Boxmeer, de Nepomucenuskapel, de uitgestrekte hagen, vergezichten op het Maasdal en de bospercelen van de Vortumse Bergen en Groeningse Bergjes. Voor meer informatie of routebeschrijving kunt u contact met mij opnemen. Onderweg is in Groeningen horeca: “De Ezelgasterij”.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Station Boxmeer

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Klooster Herenhuys De Elsendonck

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

pad omgeven door heggen, één met de natuur…

Vanaf Stations Vierlingsbeek – een kleine stophalte van Veolia – reist u terug naar de NS-lijnen, hetzij zuidwaarts (Venlo/Maastricht) of noordwaarts (Nijmegen/Arnhem). OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: