Vakantie in het Ertsgebergte

22 sep

Van zaterdag 4 tot zaterdag 11 augustus bracht ik samen met mijn vriendin door in het sprookjesachtige Ertsgebergte. We verbleven in Wiesa, een dorpje bij Thermalbad Wiesenbad in het hartje van het Ertsgebergte.

Het Gxe4stehaus Zur Knappenschxe4nke is een fantastisch, gemoedelijk pension waar men culinair verwend wordt door de gastheer en gastvrouw.

Het beroemde thermaalbad Wiesenbad biedt de bezoeker een heerlijke ontspanning. In een verwarmd buiten- en binnenbad kan men volop genieten. Er zijn diverse kuren te maken in het goed verzorgde, gerenoveerde en gastvrije centrum. Informatie op: www.wiesenbad.de/

Vanuit Wiesa zijn diverse tochtjes ondernomen waaronder 2 etappes van de “Kammweg”, een meer dan 200 km lange wandelroute. De eerste was van Bxe4renstein naar de Fichtelberg, Oberwiesenthal, 1215 m. De tweede was de tocht van Sayda naar de wereldberoemde speelgoedplaats Seiffen met al zijn houtsnijwerk in grotendeels kerstsfeer.

Seiffener kunst

Het tochtje met de dieseltrein naar Augustusberg voert door de bergen en over schilderachtige viaducten.

spoorbaan bij Wiesa

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: