Wandeling door Loonse en Drunense duinen vanuit Waalwijk – WSV Waalwijk

5 mrt

Zondag 6 november werd een succes: ik had op de site van KNBLO gezien dat de WSV Waalwijk een tocht organiseerde. Mijn Brabantse hart ging weer open: onmiddellijk na aanmelding in Buurthuis St.Crispijn (bekende straat in jeugdjaren, niet ver van het huis van Oma “Keulse” Anna!) was er de Brabantse spontane verwelkoming. De prachtige route zorgde voor een verrassing: na ca 3 kwartier door de groene “Woalkse”buitenwijken kwam ik aan op…gemeentegebied van mijn geboortegrond Kaatsheuvel, en wel de Duinlaan, waar ik in mijn jeugdjaren gewandeld heb met mijn opa en mijn vader. De Loonse en Drunense duinen stonden op het programma! Bekende stukken natuur, schitterend, dit unieke, ruige duingebied in West-Europa. De WSV Waalwijk zorgde voor Brabantse worstenbroodjes, koffie, thee en erwtensoep. Onderweg nog een wandelaar uit Papendrecht, van oorsprong Rotterdammer, ontmoet en een mevrouw uit Den Haag die in Vught nabij ’s Hertogenbosch was neergestreken. Na 20 km dronken wij een biertje midden tussen de luidruchtige Brabantse wandelsporters, de stemming zat er in. Het is ‘r het hele jaar carnaval!

Meer tochten op: http://www.wsvwaalwijk82.tk/

IJsbaan (ven) bij Kaatsheuvel

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: