Surprisetocht

29 mrt

Op maandag 28 maart werd ik aangenaam verrast door mijn dochter die me meenam op een verrassingsdag. Het werd een ontzettende, gezellige en goed georganiseerde tocht. De eindbestemming bleek – na enige vertraging op het spoor tussen Rotterdam en Barendrecht – de Westbrabantse stad Breda.

De VVV-tocht 'Historische Kilometer Breda' is een goede handzame gids om de cultuur en historie van deze Bourgondische stad te ontdekken. En Bourgondisch mag deze met recht genoemd worden! Het Kasteel (waar de Koninklijke Militaire Academie) met het goed onderhouden park (de vroegere kasteeltuin) is gevestigd, het Spaanse Gat, de mooie binnenhaven, de Grote Markt, het Begijnhof, het is teveel om op te noemen. U moet dit echt zelf gaan zien. Na afloop werd ik getracteerd op een heerlijke, overvloedige maaltijd in het Restaurant van de echt in gebruik zijnde brouwerij de Beyerd. De maaltijden, voor-, hoofdgerecht én eventueel nagerecht worden alle met bier bereid. Het is echt een ervaring om in deze sfeer van brouwers en bourgondiërs te vertoeven! Voldaan keerden de dankbare jarige en zijn reisleidster terug met de zekerheid terug te keren in gastvrij Breda!

Hieronder enkele plaatjes van de wandeling door centrum Breda.Nassau-Baroniemonument

 

Kasteelplein en Grote Kerk Breda

  Kasteel Breda (KMA)

 

 

 

 

 

 

 

Spanjaardsgat

  

Begijnhof en Waalse kerk Café de Beyerd

 

 

 

 

 

Info over: Brouwerij de Beyerd 

 

Advertentie

Eén reactie naar “Surprisetocht”

 1. Franxe7oise Martin 30 maart 2011 bij 18:33 #

  Wat een mooi verjaardagscadeau!
  Deze omgeving is prachtig en zoals we vroeger zongen “Het leven is goed in mijn Brabantse
  land”. Geen twijfel mogelijk.
  Lekker genieten hoort hierbij.
  Een geslaagde dag dus voor deze harder werker.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: