Terugkeer in de Kampina

17 nov

Maandag 15 november 2010. Het is de tweede keer dat ik deze schitterende NS-tocht gelopen heb vanaf Station Boxtel via het natuurgebied Kampina naar Oisterwijk. De vorige keer was in 2008 *)

De hevige regenval van de afgelopen tijd had een klein deel van de paden onder water gezet. PB150451 Ook de beekjes Kleine Aa en de Rosep waren buiten hun oevers getreden. Het is uniek dat er in Nederland nog zo'n stil gebied bestaat, ver van verkeer en bewoonde wereld. Het bijzondere gevoel van één zijn met de natuur maakte zich van mij meester, een gevoel dat men ook krijgt tijdens een verre tocht door de Schotse Hooglanden. Onderweg trof ik wilde paarden op het wandelpad die een stukje brood kwamen bedelen. Verderop raakte ik in gesprek met een vrijwilliger van het Brabants Landschap. Na de mooi gelegen vennen van het Goorven bereikte het natuurgebied van de Oisterwijkse Bossen, en half uurtje later de buitenwijk van Oisterwijk met vele lanen en parken. In het gezellige dorpscentrum bevinden zich echte Brabantse eetcafés. In één ervan, de Lieve Linde (aanbevelenswaardig vanwege de Engelse pub-stijl!) genoot ik van echte Brabantse erwtensoep met roggebrood en spek, vergezeld van een Brugse Bockbier.

Voldaan reisde ik per trein huiswaarts. PB150453
PB150454 PB150455 PB150457 PB150461

 

Het oude gemeentehuis van Oisterwijk Op de Lind

 

 

 

 

*) Vorige tocht: ?Kampina 2008

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: